Congres Amsterdam Horizon ’19

Personele inzet loodsen door een perfecte storm

Déhora Consultancy Group organiseerde op 6 september 2019 het workforce management congress Amsterdam Horizon ’19. Ongeveer 200 mensen van verschillende organisaties en industriën waren aanwezig om meer te leren over de Europese arbeidsmarkt met haar trends, uitdagingen en oplossingen. Worden de uitdagingen waar organisaties zich het komend decennium bij elkaar voorgesteld, dan is het beeld van de perfecte storm zeker op zijn plaats. De onderstaande vier sprekers hebben daarom ieder verschillende relevante uitdagingen toegelicht.

De eerste spreker prof. dr. Fons Trompenaars, management consultant, organization expert and writer, trapte de dag af met een focus op culturele verschillen en de invloed hiervan op organisaties. Zijn tip voor een succesvolle en duurzame organisatie: zorg ervoor dat de organisatie transcultureel is!

De tweede spreker, prof. dr. Koen Kas, vertelde over de toekomstige gezondheidszorg en deelde voorbeelden over voorkomende oplossingen voor de vergrijzende populatie.

Déhora’s oprichter, dr. Ing. Ben Jansen, gaf een presentatie over verschillende verstorende aspecten op de arbeidsmarkt vanuit drie verschillende perspectieven: de organisatie, het werk en de werknemer. Ook het terugkerende probleem van vraag en aanbod werd hierbij kort besproken.

De laatste spreker, Martijn Arets, online platform exert, gaf een presentatie over de online arbeidsmarkt. We leven natuurlijk steeds meer in een online wereld, waardoor medewerkers banen ook steeds meer online opzoeken.

Al met al, een interessant congress dat aanzet tot nadenken!

Meer informatie over de sprekers en de presentaties die zij zullen houden, vindt u hier.

Over Amsterdam Horizon

In een samenwerking tussen Stichting Time Design en de Déhora Consultancy Group is tijdens het congres “Amsterdam Horizon” op vrijdag 6 september ruim aandacht gegeven aan workforcemanagement en op een tijdintelligente manier omgaan met tijd. Daarbij werden de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de gevolgen besproken en werden er handvatten voor de oplossingen geboden. Amsterdam Horizon vond plaats op een van de mooiste locaties van Nederland; het Rijksmuseum. De plek waar genoeg historisch besef kan helpen bij het vinden van de weg naar de toekomst. Tijdens deze middag verzorgden toonaangevende en erudiete sprekers de verschillende presentaties. Uiteraard werden de verhalen gelardeerd met enige (tijd)kunst. De middag stond onder de bezielende leiding van Marijke Roskam, bekend van BNR.