“Als je de dag niet begint met wat voor jou belangrijk is, word je al snel op sleeptouw genomen” – Ben Tiggelaar

Cocktails, strandbezoekjes, terrasjes… Nu de vakantieperiode aan de gang is, maken we ons nog niet zoveel zorgen om ons werk. Toch zullen we er in september aan moeten geloven. Maar hoe gaan we terug naar werk? Gaan we hybride werken of juist weer op kantoor? Ook al zal dit vooral afhangen van het advies van het RIVM, is het niet onverstandig om hierover na te denken. Iedereen verschilt immers in voorkeur, thuis of juist op kantoor. Want hoe kan je ervoor zorgen dat je in beide situaties zo optimaal mogelijk aan het werk bent? Ben Tiggelaar weet hier raad mee:

“Kort samengevat begin ik de dag met mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid. Daarna maak ik een planning voor de rest van de dag. Voor mij is deze gang van zaken een belangrijk ritueel. Het afsluiten van de dag is ook zoiets. Ik kijk wat belangrijk is voor morgen. Dat werk ik nog niet helemaal uit, maar ik zet het alvast op een rijtje. Vervolgens kan ik het werk ook in mijn hoofd afsluiten. Ik doe wel meer dingen, maar dit is voor mij heel erg wezenlijk. Veel mensen zeggen wel “Nou, voor mij is dit het allerbelangrijkste in mijn leven. Voor mij is dat het allerbelangrijkste om op te focussen.” Maar ik merk altijd dat als je de dag niet begint met het focussen op datgene wat voor jou belangrijk is, het heel makkelijk is om op sleeptouw te worden genomen door wat er gewoon binnenkomt. Als je bijvoorbeeld de dag zou beginnen met het openen van jouw mail en kijkt wat er binnenkomt, dan dicteren andere mensen per definitie waar jij mee begint.”

In het nieuwe boek De Tijd van Succes wordt Ben Tiggelaar, samen met elf andere BN’ers, geïnterviewd over het onderwerp tijd. Wil je meer weten over Ben Tiggelaar en andere succesvolle BN’ers hun visie op tijd?
Klik dan hier voor informatie of om gelijk te bestellen