“Ik ben consequent en neem altijd de kortste weg naar het doel” – Lesley Bamberger

‘Tijd is geld’. De welbekende uitspraak van Benjamin Franklin is voor sommigen toepasselijker dan voor anderen. Zo verdient Elon Musk, oprichter en baas van Tesla en Space X , ruim 775.000,- euro per minuut. In ons kleine kikkerlandje kennen we ook wat heel grootverdieners, waaronder vastgoedmiljardair Lesley Bamberger. Jaar in jaar uit behaalt de Quote 500-miljardair indrukwekkende winsten met de Kroonenberg Groep maar dit jaar kwam daar ineens (een kleine) verandering in. Het welbekende coronavirus en het faillissement van Hudson Bay waren van het rode resultaat de grootste boosdoeners.

Je zal misschien denken: wat maakt Bamberger nou zo succesvol? Werkt hij dag en nacht om miljardenwinsten te boeken? Of is hij constant bezig met het plannen van zijn volgende deal? Ben Jansen, auteur en oprichter van Stichting Time Design, stelt deze vragen, en meer, aan Bamberger in het boek De Tijd van Succes.

Bamberger: “De wijze waarop ik met tijd omga, heeft wel degelijk bijgedragen aan het succes van Kroonenberg Groep. Ik ben consequent en neem altijd de kortste weg naar het doel. Zo verdoe ik weinig tijd met breedvoerige discussies. Geen gezwalk van links naar rechts. Zo is bijvoorbeeld bij mij het antwoord ‘nee’ altijd een ‘nee’. En ‘ja’ altijd een ‘ja’. De meeste mensen hebben moeite met het nemen van beslissingen. Ik heb dat gelukkig niet. Ik neem ze gewoon omdat ik het belangrijk vind om daadkrachtig te zijn en stappen te zetten. Zonder daarbij in te leveren op de kwaliteit, want alles wat je realiseert moet goed zijn, het moet werken.”

In het nieuwe boek De Tijd van Succes wordt Lesley Bamberger, samen met elf andere BN’ers, geïnterviewd over het onderwerp tijd. Wil je meer weten over Lesley Bamberger en andere succesvolle BN’ers hun visie op tijd?
Klik dan hier voor informatie of om gelijk te bestellen