“Wat doe je de rest van het jaar dat je zo nodig aan vakantie toe bent?” – Erik Scherder

Nu de vakantieperiode officieel van start is gegaan, zijn de lijnen van de vakantiebureaus weer roodgloeiend. Het lijkt wel alsof we ons opeens mogen verheugen op zwarte zaterdag. Een heuse opluchting, begrijpelijk, na zo een hectisch coronajaar. Maar, is het wel goed dat we met zijn allen zo toe zijn aan vakantie? Neuropsycholoog Erik Scherder denkt van niet. Jezelf soms even loskoppelen, dat is écht nodig. “Neem om de drie kwartier even een rustmoment, dat is goed voor het brein.” Voorbeelden die hij verder geeft, zijn eens uit het raam kijken, een rondje lopen, of een praatje aanknopen met je collega. Zo houd je jezelf productief én heb je aan het eind van de rit minder behoefte aan vakantie. Twee vliegen in één klap!

“Er is geen dag dat ik niet werk. Zelfs als ik op vakantie ga, neem ik mijn werk mee. Overigens vind ik de ‘vakantie’ maar een vreemd fenomeen. Ik vraag mij dan af: wat doe je de rest van het jaar dat je zo nodig aan vakantie toe bent? Ben je qua belasting en herstel dan uit balans? Ikzelf blijf het liefst altijd een beetje doorhollen, maar ik weet ook goed wanneer ik moet stoppen. Voor mij voelt werken als iets heel natuurlijks. Ik heb een goed evenwicht tussen werk en privé. Uiteindelijk gaat het naar mijn mening om de nodige rust. Die neem ik sowieso wel, en niet alleen tijdens mijn vakanties!”

In het nieuwe boek De Tijd van Succes wordt Erik Scherder, samen met elf andere BN’ers, geïnterviewd over het onderwerp tijd. Wil je meer weten over Erik Scherder en andere succesvolle BN’ers hun visie op tijd?
Klik dan hier voor informatie of om gelijk te bestellen!